Yritystarina: IdeaXi

Kuka: Heidi Halonen, 37
Perhe: Mies Olli, Pojat Sasu 1,5 v, Eeka 8 v, Aku 14 v
Koulutus: Ylioppilas, merkonomi
Yrityksen nimi: IdeaXi
Perustamisvuosi: 2007
Yrityksen henkilömäärä: 2

IdeaXi toimi toiminimenä 2007-2019, sittemmin yrittäjäpariskunta Olli ja Heidi Halonen ovat toimineet kevytyrittäjinä.

www.ideaxi.fi
IG: ideaxi
FB: ideaxi

IdeaXi kiteytettynä

IdeaXi on pieni ja joustava digitoimisto, joka toimii yrittäjän apuna haastavassa digimaailmassa. Tavoitteenamme on tehdä läpinäkyvää yhteistyötä, jossa asiakaskin on perillä siitä, mitä tehdään ja miksi.

Mitä palveluita ja tuotteita tarjoatte?

  • Yrityksen kotisivujen suunnittelu, toteutus ja ylläpito
  • Virtuaaliassistenttipalvelut
  • Someapu
  • Sisällöntuotanto (nettisivut, mainosmateriaalit, some)
  • Markkinointimateriaalien toteutus
  • Verkkokurssit, konsultointi ja toteutus

Ketkä ovat erityisesti kohderyhmäänne?

Pääkohderyhmä on pk-yritykset ja yksinyrittäjät, jotka kaipaavat tukea ja apua nettisivuihin – yleensäkin sähköiseen markkinointiin, sekä arjen rutiineihin (assistenttipalvelut).

Millaisissa tilanteissa virtuaaliassistentin palveluita tarvitaan?

Kun yrittäjän oma aika ei riitä, hän voi assistentin avulla vapauttaa aikaa tuottavaan työhön, kun assistentti huolehtii toimisto- tai markkinointirutiineista. Tarve voi olla muutama tunti tai vaikkapa säännöllisesti tietty tuntimäärä viikoittain, kuukausittain tai tietyt työt säännöllisesti tuntimäärää sopimatta.

Virtuaaliassistentin avun hyödyntäminen on sama kuin yrityksellä olisi etätyöntekijä auttamassa aina tarpeen tullen.

Millainen opiskelu- ja työtausta sinulla on?

Olen ylioppilas, lähihoitaja ja merkonomi. Näiden lisäksi olen opiskellut avoimessa yliopistossa ja avoimessa ammattikorkeassa liiketaloutta, henkilöstöhallintaa, visuaalista viestintää ja markkinointia.

Millaiset asiat ovat vaikuttaneet alavalintaasi?

Olen ohjautunut digimaailmaan ja markkinointialalle miehen opiskelusuunnan myötä. Hän aloitti opinnot ja oman yrityksen 2006-2007. Aloin auttamaan häntä töissä ja opettelemaan siinä sivussa kotisivujen tekemistä ja peruskoodaamista itsenäisesti. Siitä se sitten lähti ja samalla tiellä ollaan vieläkin.

Tuolloin yrittäjyyden alkuaikoina opiskelin itse vielä lähihoitajaksi, mutta totesin pian, että käytännön työssä se ei ole minun juttuni, vaan mieluummin toimisto- tai asiakaspalvelutyö.

Mikä sai sinut valitsemaan yrittäjyyden?

Siihen liittyy mahdollisuus itsenäiseen työntekoon ja päätösvaltaan. Saa tehdä sitä, mistä pitää. Toki haasteita on, ja haasteellisia ihmisiäkin tulee vastaan, mutta niiden tilanteiden ratkominen on yrittäjänä erilaista kuin vaikkapa ikävän työkaverin tai pomon, tai muuten huonojen työolojen sietäminen.

Mikä sinulle on tärkeintä työssäsi?

Vaihtelevuus. Uudet haasteet joka päivä, ja kun niitä saa ratkottua. Saa tehdä työtä monenlaisten erilaisten ihmisten ja yritysten kanssa, vaikkakin pääosin etänä. Siltikin työ on vaihtelevaa koska samaan asiaan liittyen (vaikkapa yrityksen kotisivut) voi eri alan yrityksillä olla täysin erilaisia tarpeita ja tavoitteita. Yksi ja sama ”resepti” ei sovi kaikille.

Milloin koet onnistuneesi työssäsi?

Kun saan ratkaistua ongelmia, keksin ratkaisuja tai jokin projekti valmistuu ja asiakas kiittää. Kun päivän päätteeksi voin todeta, että sainpa tehtyä kaiken, mitä olin tälle päivälle laittanut työlistalle.

Mikä kannattelee sinua yrittäjänä vaikeampinakin aikoina?

Luonteen sitkeys, ”sisään rakentunut” tapa ideoida uutta koko ajan. Jos joku ei toimi, mietin heti palavasti mitä muuta sitten tilalle.

Mikä yrittäjyydessä on parasta?

Itsenäisyys, voi itse päättää melko pitkälle aikatauluistaan, sekä suunnitella ja kehittää uutta – toteuttaa luovuuttaan. Voi päättää melko pitkälle mitä tekee.

Mitä muuta teet yrittäjyyden ohella?

Muita töitä ei ole, mutta kirjoitan omaa blogia, jossa aiheita on työn lisäksi terveys, perhe ja ajankohtaiset ilmiöt. Perheen kanssa työn ulkopuolella harrastetaan muun muassa laskettelua, pyöräilyä ja ulkoilua yleensäkin. Olemme leffafriikkejä.

Heidin blogi: Pikkuhetki.fi
FB: Pikkuhetki

Julkaissut Sandy Talarmo

Olen Sandy Talarmo. Minulla on paperitarvikkeiden erikoisliike nimeltä Vihkokauppa. Toimin myös koulutettuna life coachina ja pienyrittäjien mentorina. Kaiken tekemiseni ytimessä on ilo, selkeys ja uskallus elää omalta tuntuvaa elämää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: