Yritystarina: Muutosvalmius

Nimi: Camilla Havanka, 35
Perhe: Aviomies Matti ja Espanjasta hedelmäkaupasta 12 vuotta sitten ostettu Chica-koira
Koulutus: Elinikäisen oppimisen maisteri, Certified Business Coach, Positive Psychology Practitioner
Yritys: Muutosvalmius
Perustamisvuosi: 6/2018
muutosvalmius.com
IG: muutosvalmius

Camilla Havanka - Muutosvalmius

Muutosvalmius kiteytettynä

Muutosvalmius tarjoaa B2B-palveluita kasvun tukemiseen: business coachingia ketterien ajattelutaitojen tueksi ja ajatussolmujen selvittämiseksi, learning designia oppimisen optimoimiseksi (eli analysoidaan, miten organisaatioiden kehittymistä voidaan kustannustehokkaasti tukea), ja lisäksi toimin mentorina erityisesti coacheille, työnohjaajille, psykologeille ja muille valmennus- ja koulutusalan pienyrittäjille, jotka haluavat tuotteistaa omaa osaamistaan ja kehittää kokonaiskonseptiaan.

Koronakriisissä Muutosvalmius avasi myös verkkokaupan; Muutosvalmius Storen, joka tarjoaa muun muassa ladattavia tuotteita muutosvalmiuden tueksi myös yksityishenkilöille.

Muutosvalmius on tuottanut sisältöä myös asiakkailleen; oppimateriaaleja ja erilaisia työkirjoja koskien erityisesti oppimismuotoilua sekä positiivista psykologiaa

Opiskelu- ja työtausta

2000-luvun alussa opiskelin liiketalouden perustutkinnon, erikoistuen asiakaspalveluun ja markkinointiin. Työelämässä olen ollut mukana jo reilu 20 vuotta, aluksi noin 6 vuotta kaupan alalla ja 6 vuotta ravintola-alalla, kunnes kyllästyin alan sesonki-luonteisiin pätkätöihin.

2010 päätin kääntyä 180 astetta, ja palasin korottamaan arvosanojani aikuislukion ylioppilaskirjoituksiin – samaan aikaan hyppäsin urallani oppimisen pariin: opiskelemaan itse, sekä opettamaan ala-asteen oppimäärää sijaisopettajana, kunnes vuonna 2014 pääsin opiskelemaan elinikäistä oppimista Tampereen yliopistoon.

Yliopistossa meitä kutsuttiin mentoreiksi, joten vaikka en opintoaikana osannut mentorointia ajatella työnä, niin työksi se kuitenkin lopulta muuttui. Opintojeni ohella toimin muun muassa erilaisissa oppimisympäristöhankkeissa learning designerina, esimerkkinä vaikkapa valtion kärkihanke, jossa suunniteltiin digitaalista oppimisympäristöä opettajien digiloikkaa tukemaan.

Nykyiseltä koulutukseltani olen siis elinikäisen oppimisen maisteri (2017), ja erikoistunut erityisesti resilienssin ja motivaation vahvistamiseen positiivisen psykologian interventioiden avulla.

Usein kasvatustiede assosioidaan lasten kasvattamiseen, ja kasvatus sanana kalskahtaa korvaan; esimerkiksi joku tarvitsisi kasvatusta, kun ei osaa käyttäytyä. Tästä ei elinikäisessä oppimisessa kuitenkaan ole kyse. Elinikäinen oppiminen on lupa olla keskeneräinen: et ole vielä valmis, vaan jokainen meistä kasvaa elämänsä loppuun saakka.

Elämä kasvattaa meitä, ihmissuhteet, työ, vapaa-aika. Kasvamista ei voi estää, sitä tapahtuu kaikenaikaa, kaikkialla ja kaikkien kanssa. Kun haluamme kasvaa parhaiksi versioiksi itsestämme – apu löytyy kasvatustieteestä, sillä tieteellisen tutkimuksen avulla olemme ymmärtäneet, millaisia lainalaisuuksia ihmisten kasvuun ja sen tukemiseen liittyy.

Kasvatustieteilijänä, ja sittemmin sertifioituna ammatti-coachina tavoitteni on ihmisten kasvun tukeminen (yrityksetkin koostuu ihmisistä!). Paradoksaalisesti yritystoimintani kattotavoite on tehdä itsestäni tarpeeton: tarjoan apua siihen saakka, kunnes ihminen oppii itse mallintamaan, kuinka omaa kasvua voidaan parhaalla mahdollisella tavalla tukea – mitä meidän on hyvä ymmärtää muun muassa ajatuksistamme ja tunteistamme, ja siitä, miten ne vaikuttavat toimintaamme.

Millaiset asiat ovat vaikuttaneet alavalintaasi?

Ajatus siitä, että vaikka ihmisen olosuhteet olisivat kuinka huonosti (huono lapsuus, huonot elämänvalinnat, sairaudet, mitä tahansa!), niin vastoin kaikkia ennakko-oletuksia ihmisen on mahdollista kasvaa ja menestyä. Ihmisenä kehittyminen on aivan super-mielenkiintoista! Halusin tietää, mikä kaikki kehittymisessä on omalla vastuullamme, ja mistä kaikesta voimme syyttää kohtaloa.

Mikä sai sinut valitsemaan yrittäjyyden?

Omien vanhempien yrittäjyystausta, myös lähipiirissä yrittäjyys on ennemmin sääntö kuin poikkeus. Myös omien vahvuuksien tunnistaminen on vahvistanut valintaa: olen generalisti, jota kiinnostaa vähän kaikki. Nautin, kun saan toteuttaa itseäni ja myös muuttaa työnkuvaani näin halutessani.

Olen myös aina ollut todella liiketoiminta-orientoitunut, eli minusta on tärkeää, että ihmisen tekemä työ ja panostus on kustannustehokasta, ja jatkuvasti pohdin, miten optimoida työtä sekä liiketoimintaa. Miten ihminen oppii helpottamaan, keventämään omaa työtään, samalla jatkuvasti kehittäen itseään sekä (liike)toimintaansa – olipa sitten yrittäjä tai työntekijä.

Oliko päätös yrittäjyydestä nopea vai pohjustitko yrittäjyyttä pidempään?

Kun vuonna 2001 menin kauppaopistoon, päätin, että minusta tulee yrittäjä. Heti 17 vuotta myöhemmin perustin yritykseni (joskin hetken mielijohteesta, mitään ei ollut valmiina: liikeideaa, asiakaskuntaa, verkostoja… mitään). Eli oliko se sitten nopea vai hidas? Riippuu valitusta näkökulmasta. :)

Miten keksit yrityksellesi nimen Muutosvalmius?

Muutosvalmius kuvastaa minulle resilienssiä, eli kykyä ponnahtaa takaisin vastoinkäymisistä. Muutosvalmius on siis valmiutta muuttua. Se kuvastaa myös uteliaisuutta uuden oppimiseen, halua kasvaa ja kehittyä.

Muutosvalmius on toiveikkuutta – ei siis vain toiveikasta ajattelua, vaan toivoa siinä mielessä, miten psykologi Charles Snyder on toivon tutkimuksissaan määritellyt: toivo itsessään sisältää kyvyn asettaa tavoitteita, pilkkoa tavoitteet pienempiin osa-tavoitteisiin (pathway thinking) ja kyvyn kulkea niitä kohti.

Toivo sisältää myös aina toiminnan aspektin, eli mikäli sinulla on toivoa, olet valmis aktiivisesti tavoittelemaan tavoitteitasi, et odota reaktiivisessa moodissa muutosta tulevaksi (ja uhriudu sen kohdatessasi) vaan olet proaktiivisesti luomassa omaa tulevaisuuttasi – toivo sisältää vastuun.

Muutosvalmius on siis kykyä toimia proaktiivisesti jatkuvasti muuttuvan maailman tyrskyissä, mieli tyynenä. Tällaisiksi ihmisiksi ja yrityksiksi Muutosvalmius siis “kasvattaa” asiakkaitaan.

Mikä sinulle on tärkeintä työssäsi?

Merkitys. Koen työni olevan erityisen merkityksellistä. Palkitsevinta on, kun näen oivalluksen ilon asiakkaan silmistä, ja huomaan, kuinka ajatussolmut lähtevät aukeamaan.

Milloin koet onnistuneesi työssäsi? Millainen palaute on erityisesti lämmittänyt mieltäsi?

Kun asiakkaan liiketoiminta saa vauhtia kehitystoimenpiteistä, joita olemme yhdessä rakentaneet. Tärkein palaute on sanatonta. Se, kun näkee kuinka asiakkaan olemus muuttuu prosessin edetessä: itsevarmuus lisääntyy, asiakas kokee onnistumisen iloa, joka näkyy sitten liiketoiminnassa positiivisesti viivan alla.

Mikä kannattelee sinua yrittäjänä vaikeampinakin aikoina?

Tieto siitä, että olen yrittänyt parhaani, ja se riittää.

Olisi hyvä ymmärtää, että vaikka pystymme itse vaikuttamaan varsin moniin asioihin, liittyy yritystoimintaan myös hallitsemattomia olosuhteita – kuten nyt tämä koronakriisi. Kaikkea ei voi, eikä tarvitsekaan ennakoida.

On kuitenkin hyvä ymmärtää, milloin on ryhtymässä taistelemaan tuulimyllyjä vastaan, ja välttää sitä. Yrittäjänä, ja ihmisenä ylipäätään, minua on jo vuosia kannatellut yksi kysymys: mitä jos kaikki päättyykin hyvin? Tämä kysymys sai minut myös valitsemaan yrittäjyyden.

Pidän myös Sheryl Sandbergin Plan B -teoksen ajatuksesta: harva meistä onnistuu elämään elämäänsä sen yhden, alkuperäisen suunnitelmansa mukaan, sillä elämä ei ole täydellistä. Jokainen meistä elää jollain tavalla “Option B:tä”, ja on sinusta kiinni, rokkaatko sen B-suunnitelmasi.

Tämä lohduttaa niissä negatiivisissa, hiljaa hiipivissä epäilyiksissä siitä, mitä tapahtuu jos epäonnistun – elämä kantaa: tärkeintä on tunnistaa oma asenne.

Mikä yrittäjyydessä on parasta?

Vapaus. Vapauden merkitys korostuu vaikeina aikoina. Joinain aamuina sitä herää ajatukset täynnä sumua, jolloin on mahdollista jäädä sänkyyn nukkumaan. Juoda lasi punaviiniä keskellä päivää tai lähteä vaikkapa lenkille. Ja aloittaa seuraavana aamuna uudelleen.

Toki sovitut asiakastapaamiset on hoidettava, joten tämä ei aina ole mahdollista, mutta tällainen optio kuitenkin on olemassa. Jo ajatus siitä on ihana: aina voi aloittaa alusta.

Mikä inspiroi sinua juuri nyt?

Ihmisten pysähtyminen sen äärelle, mikä on tärkeintä juuri nyt. Tästä olikin sinun kanssasi Sandy puhetta aiemmin, kuinka olen säilyttänyt vuoden 2015 käyntikorttisi päivittäin välittömässä läheisyydessäni, kortissa lukee: Mikä on tärkeintä juuri nyt?

Miehelleni tokaisin, että tämä koronakriisi saattaa vähän lihottaa, kun tulee oltua kotona ja siten liikuttua vähemmän. Mies vastasi, että ei kai se mitään haittaa. Muun muassa tästä pohdin, että miksi se haittaa muulloinkaan? Onko esimerkiksi paino sellainen asia, joka on elämässä tärkeintä? Nyt, tai myöhemminkään?

Vaikka kriisi haastaa meitä nyt monin tavoin, on hienoa, että ihmiset pysähtyvät sen äärelle, mikä on tärkeää. Itselleni se on kasvu, ja kasvun tukeminen. Vielä tänään ei ole tietoa siitä, miten upea kasvumatka on vielä edessä. Mitä jos kaikki päättyykin hyvin?

Julkaissut Sandy Talarmo

Olen Sandy Talarmo. Minulla on paperitarvikkeiden erikoisliike nimeltä Vihkokauppa. Toimin myös koulutettuna life coachina ja pienyrittäjien mentorina. Kaiken tekemiseni ytimessä on ilo, selkeys ja uskallus elää omalta tuntuvaa elämää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: